Άλλες δουλειές

Ημερολόγιο Τουρ: Γυρνώντας την Ευρώπη με το μπλουζμομπίλ

Deep in the Top
Σχηματίστηκαν το 2010. Έχουν πλέον στο δυναμικό τους δυο δίσκους, δυο περιοδείες στην Ελλάδα, δύο στην Αγγλία και μια στην Ευρώπη. Σπάνια βρίσκονται καλύτερες συνθήκες για να γράψεις μουσική απ' το να το κάνεις με τους κολλητούς σου. Το βασικότερο στοιχείο αυτής της μπάντας είναι πως έχουμε συνειδητοποιήσει πως όσο βρισκόμαστε θα θέλουμε να παίζουμε και να γράφουμε μουσική μαζί, ασχέτως συνθηκών. Δε μπορώ να σκεφτώ σταθερότερο θεμέλιο απ' αυτό.

Swing till you Drop
Οι Swing till you Drop δημιουργήθηκαν το 2012. Πάντα είχαν την όρεξη να γράψουν original μουσική και το κάνανε μέχρι ένα σημείο. Για τρια περίπου χρόνια παίζαμε ασταμάτητα gypsy swing όπου μπορούσαμε κι αυτό ήταν και το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος. Ότι παίζαμε πολύ, μέχρι τελικής πτώσεως, χωρίς πολλές σκέψεις και ενδοιασμούς. Από τραγούδια, μέχρι ατελείωτα τζαμ, παίζαμε κομμάτια που ξέραμε και κάποια που μαθαίναμε επί τόπου. Σταματήσαμε ακριβώς την περίοδο που θα ξεκινούσαμε να ηχογραφούμε δικά μας κομμάτια. Ίσως το κάνουμε κάποια στιγμή.

2L8
Την πρώτη φορά που άκουσα τους 2L8 ζωντανά, ένιωσα αυτό που περιγράφει ο Κ. Βοζίκης ως "wall of sound" να έρχεται κατά πάνω μου. Στη μαγεία αυτής της αίσθησης συνέβαλλε και το artwork του "He & She" (2009). Ήμουν πλέον φαν της μπάντας. Πέντε χρόνια αργότερα έφτασα να παίζω εγώ μπάσο στους 2L8 καλύπτοντας τη θέση ενός από τους πρώτους μου δασκάλους (ακούστε εδώ: Χείλια Λουλούδια - Ο μαύρος μου σκύλος). Έμαθα πολλά απ' αυτή τη μουσική. Πρώτο απ' όλα το πώς αυτός ο μινιμαλισμός, η επανάληψη, η εμμονή σε κάποια μουσικά μοτίβα μπορεί να είναι... "αρκετή". Η επιμονή του Κ. Βοζίκη να δημιουργεί και μάλιστα να θεωρεί αυτονόητο πως θα το κάνει θα αποτελεί για πάντα έμπνευση.

GIannis Vakaloudis project
Τραγούδια που άκουγα στο σπίτι απ' όταν τελειώσαμε το σχολείο, συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογή ονόματι "Falling Leaves". Ο αδερφός μου γράφει στίχους για την απώλεια, τον έρωτα και κάνει μια τρομερή βουτιά στα σώψυχα όσων ακούν αυτά τα κομμάτια, πάντα μέσω της πολύχρωμης αρμονίας των τραγουδιών του. Εγώ... προσπαθώ να παίξω κοντραμπάσο.
(Δείτε επίσης: Giannis Vakaloudis Bandcamp page)

Elevation trio
Κάθε φορά που βρισκόμαστε να παίξουμε δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα προκύψει και μετά από κάθε πρόβα ή συναυλία βγαίνουμε αλλαγμένοι σαν άνθρωποι. Είναι ένα τριο που απο τότε που στήθηκε κάθε μέρα αμφισβητεί τον στόχο και την κατεύθυνσή του, με μόνη σταθερά το να δημιουργούμε έναν ηχητικό χώρο ανεξαρτήτως μουσικού είδους και οργάνων. (Δείτε επίσης: Elevation trio - Elevation)

Βασίλης Πετρίδης & οι Γκαϊλέ
Από την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του Πετρίδη έχουν περάσει πάρα πολλές φάσεις. Η εμμονή του να αποδωθούν αυτά τα τραγούδια τέλεια μου έμαθε πολλά. Η απίστευτη πίστη του, η υπερπροσπάθεια και η αντοχή που δείχνει όταν πρόκειται για τα δημιουργήματά του, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μου έχει μάθει.

Ηλιοδρόμιο
Το Ηλιοδρόμιο προσέφερε πάντα ένα ταξίδι μέσα από τη μουσική του. Για 'μενα ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για να μάθω να παίζω ένα εντελώς μοναδικό είδος μουσικής και να πάρω σημαντικά μαθήματα διαχείρισης συνεργατών.

Ανθή Κύρκου

Souled Out
Από τα πρώτα όνειρα που είχα όταν ξεκινούσα να παίζω μπάσο ήταν να παίξω σε μια jukebox μπάντα. Με τους Souled Out τα κατάφερα ίσως ακόμα καλύτερα.

Thess Blues Festival
Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός ονείρου που είχαμε για καιρό με τους Deep in the Top. Να οργανώσουμε στη Θεσσαλονίκη μια συνάντηση ανθρώπων που αγαπούν τη μπλουζ μουσική και να δείξουμε πως εκτός από τους καθιερωμένους μουσικούς αυτής της σκηνής, υπάρχουν και νέοι που αγαπούν, παίζουν και γράφουν μπλουζ. Έπεται και συνέχεια.

Μ.Σ.Θ. - Η συνέλευση των ζώων
Έναν χρόνο αφού αποφοίτησα από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχα σε μια ορχήστρα μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων, υπο τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Ηχογραφήσαμε το έργο του Γ. Κουρουπού "Η συνέλευση των ζώων". Το ερμήνευσε η Γεωργία Τέντα, μια από τους σημαντικότερους δασκάλους που είχα ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις